Logo.fi

Suomalainen opas Australiaan muuttoon työn tai eläkkeen perässä

Suomesta Australiaan

Opi, miten Australiasta Suomeen muutosta saadaan kaikki hyöty irti. Selvitä, mitä odottaa, miten prosessi etenee ja miten siirtymisestä tulee mahdollisimman sujuvaa.

australia

Sisällysluettelo

Vaatimukset Australiaan muuttoa varten

Australia on suosittu kohde niiden ihmisten keskuudessa, jotka haluavat muuttaa ulkomaille. Sen kauniit maisemat, elinvoimaiset kaupungit ja ainutlaatuinen kulttuuri eivät ole mikään ihme, miksi niin monet ihmiset ovat kiinnostuneita muuttamaan. On kuitenkin olemassa muutamia vaatimuksia, jotka on täytettävä, jotta voi muuttaa Australiaan.

Ensimmäinen vaatimus on, että sinun on oltava vähintään 18-vuotias. Tällä varmistetaan, että olet laillisesti kykenevä tekemään päätöksiä omasta elämästäsi ja pystyt ottamaan vastuun itsestäsi. Sinulla on myös oltava voimassa oleva passi ja sinun on pystyttävä todistamaan henkilöllisyytesi.

Toinen vaatimus on, että sinulla on oltava voimassa oleva viisumi. Lähtömaastasi riippuen sinun on ehkä haettava erityistä viisumia, jotta voit muuttaa Australiaan. Lisätietoja erityyppisistä viisumeista saat Australian maahanmuutto- ja rajavartiolaitoksen verkkosivuilta.

Kolmas vaatimus on, että sinulla on oltava voimassa oleva sairausvakuutus. Tällä varmistetaan, että voit saada sairaanhoitoa, jos tarvitset sitä Australiassa ollessasi. Sinun on myös pystyttävä todistamaan taloudellinen vakaus, kuten työtarjous tai todiste säästöistä.

Neljäntenä vaatimuksena on, että sinun on läpäistävä luotettavuustestin. Tämän tarkoituksena on varmistaa, että olet hyvämaineinen etkä aiheuta vaaraa Australian yhteisölle. Sinun on myös pystyttävä todistamaan englannin kielen taito.

Viides vaatimus on, että sinun on pystyttävä todistamaan, että sinulla on asunto. Tällä varmistetaan, että sinulla on asunto Australiassa ollessasi. Sinun on myös pystyttävä todistamaan, että sinulla on työpaikka tai varoja, joilla voit elättää itsesi Australiassa ollessasi.

Nämä ovat Australiaan muuttamisen tärkeimmät vaatimukset. On tärkeää varmistaa, että täytät kaikki vaatimukset ennen muuttoa, sillä jos et täytä niitä, viisumisi voidaan evätä.

Erilaisia menoja Australiassa

 1. Asuminen: a. Vuokra b. Asuntolaina c. Kodin ylläpito d. Kiinteistöverot

 2. Elintarvikkeet: a. Elintarvikkeet b. Taloustavarat c. Lemmikkieläinten ruoka d. Henkilökohtaiset hygieniatuotteet

 3. Yleishyödylliset palvelut: a. Vesi b. Kaasu c. Sähkö d. Internet

 4. Kuljetus: a. Polttoaine b. Auton korjaukset c. Julkinen liikenne d. Autovakuutus

 5. Terveydenhuolto: a. Sairausvakuutus b. Reseptilääkkeet c. Lääketieteelliset hoidot d. Hammashoito

 6. Koulutus: a. Lukukausimaksut b. Kirjat c. Tarvikkeet d. Opintolainat

 7. Lastenhoito: a. Päivähoito b. Lastenhoitaja c. Lastenhoito d. Tukiopetus

 8. Verot: a. Tuloverot b. Paikallisverot c. Kiinteistöverot d. Myyntiverot

 9. Viihde: Elokuvat b. Konsertit c. Lomat d. Ravintolat

 10. Sekalaiset asiat: a. Vaatteet b. Kodin sisustus c. Lahjat d. Hyväntekeväisyyslahjoitukset

Kuinka löytää asunto Australiassa

Asunnon löytäminen Australiasta voi olla pelottava tehtävä, varsinkin jos olet uusi maassa. Oikeiden resurssien ja tietojen avulla voit kuitenkin helposti löytää täydellisen kodin. Seuraavassa on muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua löytämään asunnon Australiasta:

Tutki vaihtoehtoja

Ennen kuin aloitat etsinnän, on tärkeää tutkia vaihtoehtoja. Mieti, minkä tyyppistä asuntoa etsit, sijainti ja budjetti. Voit myös tutustua paikallisiin vuokralakeihin ja -määräyksiin varmistaaksesi, että olet tietoinen oikeuksistasi ja velvollisuuksistasi vuokralaisena.

Käytä verkkolähteitä

Käytettävissä on monia verkkolähteitä, jotka auttavat sinua löytämään asunnon Australiasta. Voit käyttää vuokra-asuntojen etsimiseen esimerkiksi sivustoja [Realestate.com.au ](https: //www.realestate.com.au/) ja Domain.com.au. Voit myös käyttää sosiaalisen median alustoja, kuten Facebookia ja Instagramia, vuokraluetteloiden löytämiseen.

Ota yhteyttä kiinteistönvälittäjään

Jos sinulla on vaikeuksia löytää asuntoa, kannattaa harkita yhteydenottoa kiinteistönvälittäjään. Kiinteistönvälittäjä voi auttaa sinua löytämään täydellisen asunnon ja antaa sinulle neuvoja ja opastusta koko prosessin ajan.

Osallistu avoimiin oviin

Avoimiin oviin osallistuminen on hyvä tapa saada tuntumaa alueeseen ja löytää tarpeisiisi sopiva asunto. Voit myös käyttää tätä tilaisuutta kysymysten esittämiseen ja tutustua vuokranantajaan tai isännöitsijään.

Neuvottele vuokrasopimuksesta

Kun olet löytänyt mieleisesi asunnon, on tärkeää neuvotella vuokrasopimuksesta. Varmista, että ymmärrät vuokrasopimuksen ehdot ja että ne sopivat sinulle. Kannattaa myös harkita alhaisemman vuokran tai lisäpalveluiden pyytämistä, jos mahdollista.

Näitä vinkkejä noudattamalla voit helposti löytää Australiasta asunnon, joka vastaa tarpeitasi ja budjettiasi. Onnea matkaan!

Eroja Suomen ja Australian välillä

 1. Kieli: Suomessa virallinen kieli on suomi, Australiassa virallinen kieli on englanti. Jos siis muutat Suomesta Australiaan, sinun on opeteltava englantia, jotta voit kommunikoida paikallisten kanssa. Lisäksi saatat kokea vaikeaksi ymmärtää australialaista aksenttia ja slangia, joka voi poiketa huomattavasti suomen kielestä.

 2. Ilmasto: Suomen ilmasto on paljon kylmempi kuin Australiassa. Suomessa on neljä eri vuodenaikaa, ja siellä on kylmät talvet ja lyhyet kesät, kun taas Australiassa on lauhkeampi ilmasto, jossa on lämpimät kesät ja leudot talvet. Jos siis muutat Suomesta Australiaan, sinun on sopeuduttava paljon lämpimämpään ilmastoon.

 3. Ruoka: Ruoka Suomessa on hyvin erilaista kuin Australiassa. Suomessa perinteinen keittiö perustuu perunaan, kalaan ja maitotuotteisiin, kun taas Australiassa perinteinen keittiö perustuu lihaan, vihanneksiin ja hedelmiin. Jos siis muutat Suomesta Australiaan, sinun on sopeuduttava uudenlaiseen keittiöön.

 4. Koulutusjärjestelmä: Suomen koulutusjärjestelmä eroaa Australian koulutusjärjestelmästä. Suomessa koulutusjärjestelmä perustuu Suomen kansalliseen perusopetussuunnitelmaan, kun taas Australiassa koulutusjärjestelmä perustuu Australian opetussuunnitelmaan. Jos siis muutat Suomesta Australiaan, sinun on sopeuduttava erilaiseen koulutusjärjestelmään.

 5. Terveydenhuoltojärjestelmä: Suomen terveydenhuoltojärjestelmä eroaa Australian terveydenhuoltojärjestelmästä. Suomessa terveydenhuoltojärjestelmä perustuu yleiseen terveydenhuoltojärjestelmään, kun taas Australiassa terveydenhuoltojärjestelmä perustuu julkisen ja yksityisen terveydenhuollon yhdistelmään. Jos siis muutat Suomesta Australiaan, sinun on sopeuduttava erilaiseen terveydenhuoltojärjestelmään.

 6. Sosiaaliset tavat: Suomen sosiaaliset tavat eroavat Australian sosiaalisista tavoista. Suomessa sosiaaliset tavat perustuvat muodollisempaan ja varautuneempaan kulttuuriin, kun taas Australiassa sosiaaliset tavat perustuvat rennompaan ja epävirallisempaan kulttuuriin. Jos siis muutat Suomesta Australiaan, sinun on sopeuduttava erilaisiin sosiaalisiin tapoihin.

 7. Uskonto: Uskonto Suomessa on erilainen kuin Australiassa. Suomessa suurin osa ihmisistä on luterilaisia, kun taas Australiassa suurin osa ihmisistä on kristittyjä. Jos siis muutat Suomesta Australiaan, sinun on sopeuduttava erilaiseen uskonnolliseen kulttuuriin.

 8. Työkulttuuri: Työkulttuuri Suomessa on erilainen kuin Australiassa. Suomessa työkulttuuri perustuu muodollisempaan ja strukturoidumpaan lähestymistapaan, kun taas Australiassa työkulttuuri perustuu rennompaan ja epämuodollisempaan lähestymistapaan. Jos siis muutat Suomesta Australiaan, sinun on sopeuduttava erilaiseen työkulttuuriin.

 9. Vapaa-ajan aktiviteetit: Vapaa-ajan aktiviteetit Suomessa ovat erilaisia kuin Australiassa. Suomessa vapaa-ajan aktiviteetit perustuvat ulkoilma-aktiviteetteihin, kuten hiihtoon ja patikointiin, kun taas Australiassa vapaa-ajan aktiviteetit perustuvat ranta-aktiviteetteihin, kuten surffaukseen ja uintiin. Jos siis muutat Suomesta Australiaan, sinun on sopeuduttava erilaisiin vapaa-ajan aktiviteetteihin.

Tietoa Australiasta

 1. Australia on maapinta-alaltaan maailman kuudenneksi suurin maa.
 2. Australia on ainoa maa, joka on myös maanosa.
 3. Australia on maailman pienin manner.
 4. Australia on kuivin asuttu maanosa.
 5. Australiassa sijaitsee maailman suurin koralliriuttajärjestelmä, Suuri valliriutta.
 6. Australiassa asuu maailman vanhin elävä kulttuuri, aboriginaaliväestö.
 7. Australia on maailman suurin saari ja pienin manner.
 8. Australia on maailman ainoa maa, joka kattaa kokonaisen mantereen.
 9. Australia on maailman suurin hiilen, rautamalmin ja kullan viejä.
 10. Australiassa elää maailman ainutlaatuisimpia ja monipuolisimpia villieläimiä, kuten kenguruita, koaloja ja emuja.

Suosituimmat kaupungit Australiassa

 1. Melbourne, Victoria: Melbourne on Australian toiseksi suurin kaupunki ja Victorian osavaltion pääkaupunki. Se tunnetaan elävästä kulttuuristaan, hyvästä ruoastaan ja monipuolisista nähtävyyksistään. Kaupungissa on useita ikonisia maamerkkejä, kuten Kuninkaallinen kasvitieteellinen puutarha, Victorian kansallisgalleria ja Eureka Tower. Se on myös joidenkin maan suosituimpien urheilujoukkueiden, kuten Melbournen krikettiklubin ja Melbournen jalkapalloseuran, synnyinpaikka.

 2. Sydney, Uusi Etelä-Wales: Sydney on Uuden Etelä-Walesin pääkaupunki ja Australian suurin kaupunki. Se on tunnettu ikonisesta satamastaan, ikonisista maamerkeistään, kuten Sydneyn oopperatalosta, ja viehättävistä rannoistaan. Siellä on myös useita maailmanluokan museoita, gallerioita ja teattereita sekä kukoistava yöelämä.

 3. Brisbane, Queensland: Brisbane on Queenslandin pääkaupunki ja Australian kolmanneksi suurin kaupunki. Se tunnetaan subtrooppisesta ilmastostaan, elävästä kulttuuristaan ja kauniista rannoistaan. Kaupungissa on useita nähtävyyksiä, kuten Brisbanen kasvitieteellinen puutarha, Lone Pine Koala Sanctuary ja Brisbane River.

 4. Perth, Länsi-Australia: Perth on Länsi-Australian pääkaupunki ja Australian neljänneksi suurin kaupunki. Se tunnetaan upeasta rannikosta, upeista rannoista ja elävästä kulttuuristaan. Kaupungissa on useita nähtävyyksiä, kuten Kings Park and Botanic Garden, Perthin eläintarha ja Art Gallery of Western Australia.

 5. Adelaide, Etelä-Australia: Adelaide on Etelä-Australian pääkaupunki ja Australian viidenneksi suurin kaupunki. Se tunnetaan välimerellisestä ilmastostaan, elävästä kulttuuristaan ja hyvästä ruoastaan. Kaupungissa on useita nähtävyyksiä, kuten Adelaiden kasvitieteellinen puutarha, Etelä-Australian taidegalleria ja Etelä-Australian museo.

Johdatus asumiseen ja työskentelyyn Australiassa

Australia on yhä suositumpi kohde suomalaisten keskuudessa, jotka haluavat työskennellä tai jäädä eläkkeelle ulkomailla. Se tarjoaa monipuolisia työmahdollisuuksia ja elinvoimaisen kulttuuri-ilmapiirin uutta kokemusta etsiville. Siellä on maailman kauneimpia maisemia ja jännittäviä kosmopoliittisia kaupunkeja, ja se on täydellinen paikka niille, jotka haluavat aloittaa uuden elämänvaiheen.

Viime vuosina australialaisista on tullut entistä vieraanvaraisempia ja halukkaampia ottamaan vastaan muista maista tulevia. Muut kuin australialaiset, jotka haluavat saada jalansijaa maassa, ovat usein iloisesti yllättyneitä siitä, miten helppoa siirtyminen voi olla. Tässä asiakirjassa tarkastellaan, mitä muuttoa harkitsevien tulisi ottaa huomioon.

Eläkkeelle siirtyminen ulkomaille on yhä suositumpi vaihtoehto, ja Australia on yksi useimmin valituista kohteista. Monille eläkeläisille lupaus rennommasta elämäntyylistä ja paremmasta ilmastosta voi olla hyvin houkutteleva, sillä Australiassa on maailman kauneimpia rantoja, upeita kansallispuistoja ja pienempiä kaupunkeja, joissa on rento elämäntyyli.

Australiassa työskentely on myös yhä suositumpi vaihtoehto, ja kilpailukykyiset työmarkkinat ovat avoinna niille, jotka haluavat hankkia kokemusta tai aloittaa uuden uran. Australia tarjoaa vilkkaita kaupunkeja ja monimuotoisia maisemia niille, jotka haluavat hankkia kansainvälistä kokemusta ja laajentaa taitojaan.

Tässä oppaassa keskitytään erityisesti niihin, jotka harkitsevat muuttoa Suomesta Australiaan, aina käytännön seikoista maan tarjoamiin uusiin mahdollisuuksiin ja kokemuksiin. Ne, jotka siis harkitsevat muuttoa, jatkakaa lukemista ja ottakaa selvää, mikä tekee Australiasta niin houkuttelevan työnteon ja eläkkeelle jäämisen kannalta.

Suomesta Australiaan muuttamisen edut

 • Lämpimämpi ilmasto
 • Monipuolisempi kulttuuri
 • Enemmän työmahdollisuuksia
 • Pääsy parempaan terveydenhuoltoon

Miinukset Suomesta Australiaan muuttamisessa

 • Pitkä etäisyys perheestä ja ystävistä
 • Vaikeus sopeutua uuteen kulttuuriin
 • Kielimuuri
 • Korkeammat asumiskustannukset
 • Vaikeus löytää työtä

Kuinka löytää työpaikka Australiasta

Työn löytäminen Australiasta voi olla pelottava tehtävä, mutta oikeilla resursseilla ja strategioilla voit helpottaa prosessia. Tässä oppaassa saat tarvitsemasi tiedot työpaikan löytämiseksi Australiasta.

Tutki työmarkkinoita

Ennen kuin aloitat työnhaun, on tärkeää tutkia Australian työmarkkinoita. Tämä auttaa sinua ymmärtämään, millaisia työpaikkoja on tarjolla, millä aloilla työpaikkoja on tarjolla ja millaisia taitoja ja pätevyyksiä työnantajat etsivät. Seuraavassa on joitakin resursseja, jotka auttavat sinua tutkimustyössäsi:

 • [Australian Government JobSearch ](https: //jobsearch.gov.au/).
 • [Australian JobSearch ](https: //www.australianjobsearch.gov.au/)
 • [Job Outlook ](https: //joboutlook.gov.au/)

Verkostoituminen

Verkostoituminen on tärkeä osa työnhakuprosessia. Sen avulla voit luoda yhteyksiä mahdollisiin työnantajiin, saada tietoa työmahdollisuuksista ja saada neuvoja ihmisiltä, joilla on kokemusta alalta. Seuraavassa on muutamia vinkkejä verkostoitumiseen:

 • Osallistu työmessuille ja alan tapahtumiin
 • Liity ammattiyhdistyksiin ja verkkoryhmiin
 • Ota yhteyttä verkostossasi oleviin kontakteihin
 • Käytä sosiaalista mediaa yhteydenpitoon potentiaalisten työnantajien kanssa

Valmistele ansioluettelosi ja saatekirjeesi.

Kun olet tutkinut työmarkkinoita ja aloittanut verkostoitumisen, sinun kannattaa valmistella ansioluettelosi ja saatekirjeesi. Ansioluettelosi tulisi räätälöidä hakemaasi työpaikkaan sopivaksi, ja siinä tulisi korostaa asiaankuuluvia taitojasi ja kokemustasi. Saatekirjeessäsi tulisi selittää, miksi olet paras ehdokas kyseiseen työpaikkaan.

Hae työpaikkaa

Kun olet laatinut ansioluettelosi ja saatekirjeesi, voit alkaa hakea työpaikkoja. Voit käyttää työnhakusivustoja, kuten [Seek ](https: //www.seek.com.au/) ja Indeed, avoimien työpaikkojen etsimiseen. Voit myös hakea suoraan yrityksiin ja seurata työnantajia varmistaaksesi, että hakemuksesi on vastaanotettu.

Seuraa

Seuranta työnantajien kanssa on tärkeä osa työnhakuprosessia. Kun olet hakenut työpaikkaa, sinun kannattaa seurata työnantajan kanssa, että hakemuksesi on vastaanotettu, ja ilmaista kiinnostuksesi työpaikkaa kohtaan.

Noudattamalla näitä ohjeita voit lisätä mahdollisuuksiasi löytää työpaikka Australiasta. Onnea työnhakuun!

Yhteenveto

Kohta 1

Muutto Suomesta Australiaan on jännittävä seikkailu, joka vaatii huolellista suunnittelua ja harkintaa. On tärkeää tutkia elinkustannuksia, työmahdollisuuksia ja kulttuurieroja, jotta siirtyminen olisi mahdollisimman sujuvaa. Jos käytät aikaa ymmärtääksesi paikallisia tapoja, lakeja ja määräyksiä, se voi auttaa varmistamaan onnistuneen muuton.

Kohta 2

Kun muutat Suomesta Australiaan, on tärkeää ottaa huomioon elinkustannukset, työmahdollisuudet ja kulttuurierot. On myös tärkeää tutkia paikallisia lakeja ja määräyksiä sekä paikallisia tapoja ja kulttuuria. Jos käytät aikaa paikallisen ympäristön ymmärtämiseen, se voi auttaa varmistamaan onnistuneen muuton.

Kohta 3

Kaiken kaikkiaan muutto Suomesta Australiaan on jännittävä seikkailu, joka vaatii huolellista suunnittelua ja harkintaa. Jos käytät aikaa elinkustannusten, työmahdollisuuksien ja kulttuurierojen tutkimiseen, se voi auttaa varmistamaan onnistuneen muuton. Myös paikallisten lakien, asetusten ja tapojen ymmärtäminen voi auttaa varmistamaan sujuvan muuton.

;

©Copyright 2023

www.sarikoo.fi