Logo.fi

3 syytä muuttaa Suomesta ulkomaille

Oletko valmis ottamaan harppauksen? Ota selvää, miksi sinun pitäisi muuttaa Suomesta ulkomaille nyt!

Suomessa asuminen on hienoa, mutta joskus on aika levittää siivet ja kokeilla jotain uutta. Selvitä, miksi ulkomaille muuttaminen on loistava valinta, ja opi 3 tärkeintä syytä, joiden vuoksi kannattaa tehdä harppaus jo tänään!

muutto-ulkomaille

Sisällysluettelo

Johdanto: Muutto ulkomaille Suomesta

Muutto Suomesta ulkomaille on yhä suositumpi vaihtoehto monille, jotka etsivät erilaista elämäntapaa ja kulttuuria. Halusitpa sitten paeta Suomen kylmää ilmastoa ja muuttaa aurinkoiseen ja lämpimään kohteeseen tai kokea uuden talouden ja sosioekonomisen järjestyksen - muutto Suomesta ulkomaille on noussut suosituksi trendiksi.

Yhdysvalloista Ruotsiin ja Kanadasta Viroon, monet ekspatriaatit ovat yhtä mieltä siitä, että ekspatriaatille on tarjolla lukemattomia mahdollisuuksia eri puolilla maailmaa. On tärkeää tutkia valitsemasi kohde perusteellisesti, jotta voit selvittää, vastaako se tarpeitasi sekä taloudellisesti että kulttuurisesti. Valittavana on paljon maita, kuten Espanja, Australia, Saksa, Thaimaa ja Yhdysvallat.

Kun tutkit kutakin maata, varmista, että vertaat elinkustannuksia, työmarkkinoita ja kulttuuria haluamassasi maassa. Kannattaa myös ottaa huomioon maan läheisyys muihin maihin, joihin sinulla on jo yhteyksiä, sekä paikalliset säännöt, määräykset ja tavat. Valitsitpa minkä maan tahansa, on tärkeää muistaa, että ulkomaille muuttaminen on paljon helpommin sanottu kuin tehty.

Tässä blogikirjoituksessa käsittelemme syitä, miksi Suomi on houkutteleva vaihtoehto muuttaa ulkomaille, sekä eri maita, joista voit valita. Keskustelemme kuhunkin kohteeseen muuttamisen eduista ja haitoista ja annamme vinkkejä, joiden avulla muutto helpottuu, sekä siitä, miten voit vakiinnuttaa asemasi, kun olet saapunut maahan. Jos siis olet valmis ottamaan riskin ja muuttamaan ulkomaille, jatka lukemista!

Olennaisia vinkkejä Suomesta ulkomaille muuttamiseen

Muutto Suomesta ulkomaille voi olla jännittävä mutta hektinen kokemus. Jotta siirtyminen olisi helpompaa, tässä on luettelo olennaisista asioista, jotka on hyvä muistaa ennen suurta muuttoa:

 1. Hanki passi, jos sinulla ei vielä ole sitä.
 2. Kerää tärkeät henkilökohtaiset asiakirjat, kuten syntymätodistukset, koulutodistukset ja tiliotteet.
 3. Tutustu kansainväliseen sairaus- ja matkavakuutukseen.
 4. Muista muuttaa osoitteesi.
 5. Tutustu valitsemasi matkakohteen tulleihin ja määräyksiin.
 6. Harkitse kielikurssin valmistelua ennen muuttoa.
 7. Tutki ulkomaisia vuokrahintoja ja asuntotilannetta.
 8. Tutustu mahdollisiin verovaikutuksiin ja arkistointiprosesseihin.
 9. Tutustu uuden kotipaikkasi liikennejärjestelmään.
 10. Varmista, että olet tietoinen oikeuksistasi sen maan kansalaisena, johon olet muuttamassa.

Top 10 kohdetta, kun muutat Suomesta ulkomaille

Muutto Suomesta ulkomaille tarjoaa runsaasti uusia jännittäviä kohteita, joihin voit tutustua aina Ruotsin viehättävistä saarista Espanjan vilkkaisiin kaupunkeihin. Etsitpä sitten seikkailua Australiassa, jännittävää yöelämää Saksassa, rauhallista maaseutua Virossa tai ikonista taivaanrantaa Yhdysvalloissa, globaalin matkailun mahdollisuudet ovat käden ulottuvilla. Valittavana on monia suosittuja kohteita, ja tässä on 10 suosituinta kohdetta, kun muutat Suomesta ulkomaille, kuten Espanja, Australia, Saksa, Ruotsi, Viro, Yhdysvallat, Thaimaa ja Kanada.

Muutto Suomesta ulkomaille voi olla hieno elämänkokemus ja tarjota monenlaisia mahdollisuuksia. Etsitpä sitten uutta kotia tai etsit seikkailua, Espanja tarjoaa jokaiselle jotakin.

Ensinnäkin Espanja tarjoaa ihastuttavan ilmaston. Uudet tulokkaat voivat nauttia lauhkeasta säästä suurimman osan vuodesta, ja kesät ovat kuumia ja talvet leutoja. Auringonotto, talviurheilu ja satunnaiset sadepäivät muodostavat miellyttävän yhdistelmän.

Myös elinkustannukset ovat Espanjassa edulliset. Ne voivat vaihdella hyvin edullisesta kalliiseen riippuen sijainnista ja elämäntyylistä. Monilla alueilla, erityisesti syrjäseuduilla, hinnat ovat edelleen melko alhaisia.

Sen lisäksi, että Espanjassa voi elää mukavasti, se on myös kulttuurisesti monipuolinen maa. Suomesta muuttavat löytävät helposti herkullista ruokaa, upeaa arkkitehtuuria ja vieraanvaraisia ihmisiä monista osista maata. Kataloniasta Andalusiaan, nähtävyyksien ja äänien monipuolisuus tekee varmasti vaikutuksen.

Lyhyesti sanottuna Espanja voi olla loistava valinta Suomesta muuttavalle. Ilmaston, elinkustannusten ja kulttuurisen monimuotoisuuden monien etujensa ansiosta tämä Euroopan maa voi olla erinomainen valinta. Olipa kyseessä sitten muutto uuteen kotiin tai uuden seikkailun etsiminen, Espanja on loistava paikka, jota kannattaa harkita.

Suomesta Viroon muuttamisen edut

Koska Suomella ja Virolla on yhteinen raja, monia suomalaisia on houkutellut ajatus muutosta Viroon, olipa kyse sitten työstä, opiskelusta tai muusta syystä. Tällaiseen muuttoon liittyy useita etuja, ja tässä artikkelissa selitetään, miksi Virosta on tullut houkutteleva kohde monille ulkosuomalaisille.

Vahva talous

Viroa pidetään taloudellisesti vakaana maana, ja sen bruttokansantuote (BKT) on kasvanut jatkuvasti viime vuosina. Tämä on johtanut siihen, että suomalaisille on tarjolla valtava määrä työmahdollisuuksia tietotekniikan, pankkitoiminnan, rahoituksen ja biotekniikan aloilla. Startup-alan kasvu ja kukoistava sähköinen kaupankäynti ovat nostaneet Viron digitaalitalouden eturiviin [[1]][https://www.e-estonia.com/] .

Alhaiset verokannat

Viron alhainen tuloveroaste on ollut merkittävä vetovoimatekijä tänne muuttavia suomalaisia ajatellen. Kiinteä 21 prosentin verokanta on verrattain alhaisempi kuin Suomessa sovellettava jopa yli 50 prosentin verotus Yrittäjien kannalta vieläkin houkuttelevampi on nollaprosenttinen vero, jos voitot sijoitetaan uudelleen .

Suuri infrastruktuuri

Viron infrastruktuuri on erittäin kehittynyt, ja siellä on paremmat tie-, rautatie-, sähkö- ja vesijärjestelmät kuin useimmissa Euroopan maissa. Ulkosuomalaiset saavat täällä myös paremmat mahdollisuudet käyttää televiestintäpalveluita, digitaalista pankkitoimintaa, sähköistä oleskelulupaa ja muita sähköisiä palveluita, jotka ovat paljon parempia kuin Suomessa.

Elämänlaatu

Viro tarjoaa asukkailleen erinomaisen elämänlaadun; terveydenhuollon taso on erinomainen, ja sosiaaliturvajärjestelmän jäsenille on tarjolla ilmaista lääkäri- ja hammashoitoa. Koulutus on erittäin tuettua, mikä mahdollistaa korkeakouluopinnot kaikille, myös virolaisille ja suomalaisille ulkosuomalaisille. Viro tunnetaan myös kauniista rannoistaan, upeista metsistään ja hyvästä ilmastostaan.

Tässä artikkelissa on esitelty eri syitä, joiden vuoksi monet suomalaiset valitsevat muuton Viroon. Vahvan taloutensa, alhaisen veroasteensa, loistavan infrastruktuurinsa ja korkean elämänlaatunsa ansiosta Viro on yhä houkuttelevampi niille, jotka haluavat hyötyä paremmasta elintasosta.

Syitä, miksi muuttaa Australiaan Suomesta

Australia on hieno paikka kutsua kotiin. Perinteisen ja modernin kulttuurin sekoittuminen yhdistettynä maan ainutlaatuiseen ilmastoon ja topografisiin ominaisuuksiin tekevät siitä halutun kohteen muuttajille Suomen kaltaisista maista. Tässä muutamia syitä, miksi suomalaisten kannattaa harkita muuttoa Australiaan.

Ammatilliset mahdollisuudet

Australian talous on vankka, mikä tarkoittaa, että työtä etsiville suomalaisille on tarjolla monia työmahdollisuuksia. Australian tilastokeskuksen mukaan Australian työttömyysaste on 5,3 %, mikä antaa muuttajille mahdollisuuden saada töitä monilta eri aloilta, kuten esim:

 • Maatalous
 • Kaivostoiminta ja energiantuotanto
 • Terveydenhuolto
 • Vähittäiskauppa

Elinkustannukset

Australian elinkustannukset ovat alhaisemmat kuin muissa ensimmäisen maailman maissa, kuten Yhdysvalloissa ja Saksassa, ja palkat pysyvät kohtuullisella tasolla. Tämä tekee Australiasta houkuttelevan niille, jotka haluavat venyttää rahojaan pidemmälle. Lisäksi australialaiset nauttivat useista hyvinvointietuuksista, kuten ylimääräisestä tuesta asumiskustannuksiin ja terveydenhuoltotuesta.

Elämänlaatu

Australian elintaso on yksi maailman korkeimmista, ja sen kansalaiset nauttivat säännöllisistä lomista, palkallisista vapaista ja vapaa-ajasta. Lisäksi Australiassa on monenlaista ilmastoa lauhkeasta Välimeren ilmastoon sekä pääsy rannoille ja muihin luonnonnähtävyyksiin.

Koulutus

Australiaan muuttavilla on myös pääsy maan maailmanluokan koulutusjärjestelmään. Australiassa on useita huippuyliopistoja ja -korkeakouluja sekä ammatillisia koulutusohjelmia. Suomalaiset, jotka haluavat edetä urallaan tai aloittaa uuden uran, voivat hyötyä Australian koulutusjärjestelmästä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että on monia syitä, joiden vuoksi suomalainen voisi muuttaa Australiaan. Australia tarjoaa jokaiselle jotakin vankoista työmahdollisuuksista, kustannustehokkaasta elämäntyylistä ja maailmanluokan oppilaitoksista. Jos haluat lisätietoja Australiaan muuttamisen eduista, suosittelemme tutustumaan tähän artikkeliin

Ruotss

Ruotsi on monipuolinen ja monikulttuurinen maa, joten se on ihanteellinen valinta kaikille, jotka harkitsevat muuttoa Suomesta. Etsitpä sitten työllistymismahdollisuuksia, koulutusmahdollisuuksia tai yksinkertaisesti haluat kokea toisenlaisen kulttuurin ja ympäristön, Ruotsi tarjoaa paljon hyviä vaihtoehtoja. Tässä on muutamia tärkeimpiä syitä, miksi sinun kannattaa harkita muuttoa Suomesta Ruotsiin.

Työllisyysmahdollisuudet

 • Ruotsin kukoistava talous tekee siitä houkuttelevan kohteen työnhakijoille Suomesta.
 • Työmahdollisuuksia on runsaasti monilla eri aloilla aina teknologiateollisuudesta rahoitukseen ja terveydenhuoltoon.
 • Maan kilpailukykyiset veroasteet ja yritysystävällinen ympäristö luovat suotuisan ilmapiirin yrittäjille ja startup-yrityksille.

**Koulutusmahdollisuudet **

 • Ruotsin laadukas koulutusjärjestelmä on hyvä syy muuttaa maahan.
 • Korkealuokkaiset yliopistot ja laadukkaat lukiot tarjoavat jokaiselle jotakin.
 • Maassa on myös monia erikoistuneita kielikouluja, joiden avulla voit oppia uusia kieliä, sekä äidinkielisiä että vieraita.

** Monikulttuurinen yhteiskunta **

 • Ruotsi on erittäin monimuotoinen ja sosiaalisesti tietoinen yhteiskunta, mikä tekee siitä ihanteellisen kohteen niille, jotka haluavat paeta Suomen elämän eristäytyneempiä puolia.
 • Monikulttuurisuus on Ruotsin ytimessä, ja Ruotsi tarjoaa lämpimän ja vieraanvaraisen ympäristön kaikille, jotka tulevat asumaan ja työskentelemään maahan.
 • Lisäksi Ruotsissa on runsaasti yhteiskunnallisia järjestöjä ja klubeja, jotka ovat omistautuneet kansainvälisen ymmärryksen ja yhteistyön edistämiseen.

**elämänlaatu **

 • Kaikkien muiden etujen lisäksi Ruotsin elämänlaatua on vaikea verrata.
 • Vahvan infrastruktuurin ja erinomaisen julkisen liikenteen ansiosta Ruotsissa on helppo liikkua, ja maan vankka terveydenhuoltojärjestelmä takaa, että kaikista pidetään hyvää huolta.
 • Ruotsi on täydellinen valinta niille, jotka etsivät rentoa ja rauhallista ympäristöä.

Kaiken kaikkiaan Ruotsissa on jokaiselle jotakin, ja se on ihanteellinen kohde kaikille, jotka harkitsevat muuttoa Suomesta. Vahvan talouden, monipuolisen kulttuurin ja erinomaisen elämänlaadun ansiosta voit ymmärtää, miksi niin monet suomalaiset muuttavat Ruotsiin.

Kanada

Muutto Suomesta Kanadaan tarjoaa monia etuja niille, jotka päättävät ottaa muutoksen ja uudet mahdollisuudet vastaan. Tässä keskustelemme muutamasta tämän muuton hyödystä ja siitä, miksi se voi olla viisas päätös.

Syitä muuttaa Suomesta Kanadaan.

 1. paremmat uranäkymät: Kanadassa on kukoistava talous, joka tarjoaa erinomaisia työmahdollisuuksia erityisesti sellaisilla aloilla kuin rahoitus, tietotekniikka ja tekniikka. Tämä johtuu siitä, että maa tarvitsee korkeasti koulutettuja ammattilaisia, jotka voivat edistää sen kasvua. Lisäksi monet kanadalaiset työnantajat tarjoavat kilpailukykyisiä palkkoja, sairausvakuutuksen ja muita etuja.

 2. Elämänlaatu: Kanada tunnetaan erinomaisesta elämänlaadustaan, sillä se tarjoaa anteliaan terveydenhuoltojärjestelmän, elinvoimaisia kaupunkeja ja joitakin maailman kauneimmista ja kunnioitusta herättävimmistä luonnonnähtävyyksistä. Lisäksi maa on tunnettu kulttuurisesta monimuotoisuudestaan ja suvaitsevaisuudestaan, minkä vuoksi se on hyvä paikka kaikentasoisille maahanmuuttajille.

 3. Matalat elinkustannukset: Kanada on paljon edullisempi kuin esimerkiksi Suomi ja muut länsimaat. Valuuttakurssista huolimatta tavarat ja palvelut ovat Kanadassa yleensä paljon edullisempia kuin muualla Euroopassa, mikä helpottaa vastasaapuneiden asukkaiden toimeentuloa.

 4. Yhdistyminen perheen kanssa: Jos sinulla on sukulaisia tai ystäviä Kanadassa, muutto maahan tarjoaa mahdollisuuden olla jälleen lähellä heitä. Voit myös hyödyntää heidän paikallistuntemustaan ja saada paremman käsityksen Kanadan kulttuurista, tavoista ja yhteiskunnasta kokonaisuutena.

Kaiken kaikkiaan Kanada on houkutteleva kohde Suomesta muuttoa harkitseville. Seuraamalla sivustoamme voit saada lisää tietoa Kanadaan muutosta ja selvittää, voisiko muutto olla sinulle sopiva vaihtoehto.

Muutto Yhdysvaltoihin Suomesta

Suomi on hieno maa ja sillä on paljon tarjottavaa. Joskus on kuitenkin pakko muuttaa muualle, ja yksi suosituimmista paikoista on Yhdysvallat. Tässä muutama syy, miksi muuttaa Suomesta Yhdysvaltoihin:

Elämänlaatu

Yhdysvallat tarjoaa muihin maihin verrattuna ylivertaisen elämänlaadun, sillä se on tunnettu poikkeuksellisen korkeista elinolosuhteistaan ja mukavuudestaan. Yhdysvalloissa on lukuisia korkean elintason kaupunkeja, kuten [New York City] ja [Seattle], jotka tarjoavat joitakin parhaista ja halutuimmista mukavuuksista.

Työmahdollisuus

Yhdysvallat on voimanpesä, kun on kyse työmahdollisuuksista, ja monet maailman suurimmista yrityksistä työllistävät Yhdysvalloissa. Sen lisäksi Yhdysvallat tarjoaa monenlaisia uramahdollisuuksia ja maksaa yhtä maailman korkeimmista vähimmäispalkoista.

Koulutusmahdollisuudet

Yhdysvallat on myös yksi halutuimmista paikoista koulutusmahdollisuuksien suhteen. Siellä sijaitsee joitakin maailman parhaita yliopistoja, kuten Harvardin yliopisto, Yalen yliopisto ja Stanfordin yliopisto.

Kulttuuri

Elävän kulttuurinsa ja monimuotoisen väestönsä ansiosta Yhdysvallat on maahanmuuttajille loistava paikka kokea kulttuurien, uskontojen ja elämäntapojen sekoitus. Se on jännittävä paikka, jossa on paljon tarjottavaa ja nautittavaa.

Kun kaikki edellä mainitut seikat otetaan huomioon, muutto Suomesta Yhdysvaltoihin voi olla erittäin viisas päätös niille, jotka etsivät paikkaa, jota kutsua kodiksi. Suurten työmarkkinoidensa, korkean elämänlaatunsa ja koulutusmahdollisuuksiensa ansiosta Yhdysvallat tarjoaa jokaiselle jotakin.

Thaimaa

Syitä muuttaa Suomesta Thaimaahan

Suomella on monia hienoja ominaisuuksia, mutta on olemassa monia päteviä syitä, miksi joku voi päättää muuttaa Suomesta Thaimaahan. Tällaisia syitä ovat muun muassa monipuolisempi kulttuuri, lämpimämpi ilmasto ja erilaiset työmahdollisuudet.

Monipuolinen kulttuuri

Thaimaahan muuttavalla on mahdollisuus kokea ja oppia paljon monipuolisempaa kulttuuria. Thaimaassa on monia eri etnisiä ryhmiä, uskontoja ja tapoja, mikä tekee siitä hyvin inspiroivan paikan tutustua.

Lämmin ilmasto

Toisin kuin Suomessa, Thaimaassa on trooppinen ilmasto, mikä tarkoittaa huomattavasti lämpimämpää säätä ympäri vuoden. Tämä on loistava vaihtoehto kaikille, jotka haluavat paeta Suomen pitkiä ja kylmiä talvia.

Työmahdollisuudet

Thaimaassa asumisen kulttuuristen ja säähän liittyvien hyötyjen lisäksi tarjolla on monenlaisia työmahdollisuuksia. Rantabaarien omistajista etätyötä tekeviin digitaalisiin nomadeihin ja ammattitaitoisiin rakennustyöläisiin, Thaimaassa on jokaiselle jotakin.

Elinkustannukset

Thaimaassa on myös edullisempaa asua kuin Suomessa. Numbeo.comin mukaan. Thaimaa on 43,33 prosenttia Suomea halvempi, joten se on loistava paikka asua, jos sinulla on pieni budjetti.

Kaiken kaikkiaan Suomi on mahtava paikka asua. On kuitenkin monia hyviä syitä asua Thaimaassa, kuten monipuolinen kulttuuri, lämpimämpi ilmasto, työmahdollisuudet ja alhaiset elinkustannukset. Kaikkien näiden etujen ansiosta kannattaa ehdottomasti vaihtaa tähän upeaan maahan.

Elinkustannusvertailu Suomen ja Thaimaan välillä

Italia

Muutto Suomesta Italiaan voi olla rikastuttava kokemus, jolla on monia uskomattomia etuja. Upeista maisemista, elävästä kulttuurista ja uskomattoman herkullisesta keittiöstä lähtien tämä ainutlaatuinen muutto voisi tuoda mukanaan monia mahdollisuuksia. Tässä kerrotaan, miksi muutto Suomesta Italiaan on fiksu päätös:

Hämmästyttävät maisemat

Italian maisemat ovat tunnettuja ikonisista kaupungeistaan, kauniista rannoistaan ja luonnonkauniista vuoristaan. Italian Rivieran kaltaisista suosituista paikoista Dolomiittien kaltaisiin vähemmän tunnettuihin helmiin, Toscanan kumpuilevista kukkuloista Alppien lumihuippuihin, mitä tahansa etsitkin, löydät sen varmasti Italiasta! [[https://www.italia.it/en/discover-italy/regions.html]]

Ainutlaatuinen kulttuuri

Italian kulttuuri on vertaansa vailla ja täynnä esityksiä, messuja ja festivaaleja ympäri vuoden. Olipa kyse sitten paikallisesta katumusiikista tai oopperasta, teatterista tai museoista, siellä on jotain, joka tyydyttää kaikenlaisen kulttuurin himon. Tämä eläväinen ruoan, musiikin ja taiteen kulttuuri voi helposti houkutella suomalaisia seikkailunhaluiseen uuteen kotiinsa Italiaan. [[https://www.italia.it/en/discover-italy/events-and-fairs.html]]

Herkullinen keittiö

Italialainen keittiö on yksi maailman kuuluisimmista. Pastan yksinkertaisuudesta risoton monimutkaisuuteen, uudelleen tulkittuihin paikallisten ruokiin, kuten pizzaan ja cappuccinoon, löytyy jokaiselle jotakin. Puhumattakaan siitä, että laadukkaat raaka-aineet ovat osa italialaista elämäntapaa - juustoista tuoreisiin tuotteisiin ja erinomaisiin viineihin, Italia on suomalaisille täydellinen paikka nauttia laadukkaasta keittiöstä. [[https://www.italia.it/en/discover-italy/gastronomy.html]]

Turvallisuus ja työmahdollisuudet

Italia on yleisesti ottaen turvallinen, ystävällinen ja vieraanvarainen matkakohde, josta suomalaiset löytävät helposti työmahdollisuuksia. Italiassa on lukuisia maineikkaita yliopistoja ja tunnettuja instituutioita, jotka tarjoavat runsaasti mahdollisuuksia korkeakoulutukseen. Lisäksi Italian terveydenhuoltojärjestelmä on yksi maailman parhaista, ja se tarjoaa suomalaisille erinomaiset terveyspalvelut. [[https://www.italia.it/en/informations/work-in-italy.html]]

Kaiken kaikkiaan muutto Italiaan tarjoaa suomalaisille paljon. Italia ei ole ainoastaan kaunis ja elinvoimainen maa, vaan se tarjoaa myös pääsyn herkulliseen keittiöön, ainutlaatuisen kulttuurin, runsaat työmahdollisuudet ja erinomaisen terveydenhuollon. Kaikille, jotka etsivät mahdollisuutta laajentaa horisonttiaan, muutto Italiaan voi olla juuri sitä, mitä he etsivät.

Norja

Norja on houkutteleva kohde monille suomalaisille, jotka haluavat muuttaa pois kotimaastaan. Kukoistavan taloutensa, korkean elämänlaatunsa, erinomaisen koulutusjärjestelmänsä ja kulttuurinsa ansiosta Norja tarjoaa loistavan tilaisuuden muuttoon. Lisäksi Suomesta on helppo siirtyä Norjaan, koska maat ovat maantieteellisesti niin lähellä toisiaan. Seuraavassa on muutamia syitä, miksi muutto Suomesta Norjaan on hyvä valinta:

 • Talous: Norja on vauras maa, jonka talous on erittäin kilpailukykyinen ja kasvava. Erinomaisten resurssien, kuten ammattitaitoisen työvoiman, hyvin kehittyneen infrastruktuurin ja suuren julkisen sektorin ansiosta Norja tarjoaa lukuisia työllistymismahdollisuuksia ja taloudellisia mahdollisuuksia. Lisäksi Norjassa on Euroopan unionin suurin varallisuus henkeä kohti, mikä tekee siitä houkuttelevan kohteen kaikille, jotka etsivät taloudellisesti turvattua elämäntapaa. [[https://www.investopedia.com/articles/investing/121414/advantages-investing-norway.asp]]:

 • ELÄMÄNLAATU: Upean luonnonympäristönsä, laadukkaiden terveydenhuolto- ja koulutusjärjestelmiensä sekä tehokkaiden julkisten kulkuneuvojensa ansiosta Norja on loistava paikka asua. Sitä pidetään yhtenä maailman turvallisimmista maista rikollisuuden osalta, ja norjalaisten keskimääräinen elinajanodote on EU:n korkeimpia. Lisäksi Norjan avokätinen verojärjestelmä tarjoaa kansalaisille monenlaisia etuja ja tukia, jotka tekevät jokapäiväisestä elämästä paljon edullisempaa. [[https://www.inyourarea.co.uk/articles/understanding-why-norway-is-a-great-place-to-live/]]:

 • Kulttuuri: Norjan kulttuuri on sekoitus skandinaavisia ja eurooppalaisia vaikutteita, mikä tarjoaa monenlaisia kokemuksia. Se on monikulttuurinen yhteiskunta, jossa eri etniset ryhmät elävät rauhanomaisesti rinnakkain. Rikkaan kansankulttuurin, kulinaaristen perinteiden ja vilkkaiden kaupunkien ansiosta jokaiselle löytyy jotakin nautittavaa. [[https://www.expatguidetonorway.com/top-10-reasons-why-norway-is-a-great-place-to-travel-or-tour]]:

 • Geografinen läheisyys: Suomella ja Norjalla on pitkä yhteinen raja, mikä tekee matkustamisesta tai liikkumisesta näiden kahden maan välillä helppoa ja kätevää. Lisäksi näillä kahdella maalla on monia samoja perinteitä ja tapoja, joten Suomesta Norjaan muuttavat löytävät monia yhtäläisyyksiä kielen, ruoan ja sosiaalisten tapojen osalta. [[https://www.scholaro.com/pro/Countries/Finland/Norway]]:

Norjaan muuttaminen on erinomainen valinta kaikille, jotka harkitsevat muuttoa Suomesta. Kukoistavan taloutensa, korkean elämänlaatunsa, elinvoimaisen kulttuurinsa ja erinomaisen koulutusjärjestelmänsä ansiosta Norja tarjoaa loistavan mahdollisuuden turvalliseen ja miellyttävään muuttoon. Lisäksi sen läheisyys Suomeen tekee siirtymisestä helppoa.

Portugali

Miksi muutto Suomesta Portugaliin voi olla hyvä idea?

Muutto kokonaan toiseen maahan on tullut nykymaailman trendiksi. Ihmisten elämästä ja tuntemattomaan suuntautumisesta on tullut normi, ja teknologian kehittyessä mahdollisuutemme tehdä tästä unelmasta totta kasvavat. Erityisesti Portugali on houkutteleva paikka muuttaa, ja tässä artikkelissa selitän, miksi Suomi on ihanteellinen paikka, jonne suomalaiset voivat muuttaa.

1. Laajemmat uramahdollisuudet

Yksi Portugalin tärkeimmistä vetovoimatekijöistä ulkomaille muuttavia suomalaisia ajatellen on laajempien ja monipuolisempien työmarkkinoiden mukanaan tuomat näkymät. EU:n jäsenenä Portugalissa toimii monia monikansallisia yrityksiä, mikä tarjoaa monia mielenkiintoisia, monikansallisia työmahdollisuuksia. Ja kun Portugali ryhtyy aktiivisesti toimiin helpottaakseen muista EU-maista tulevien kansalaisten siirtymistä, ei ole parempaa aikaa harkita uran luomista Portugalissa.

2. Lämmin ilmasto

Myönnettäköön - Suomessa voi olla kylmä, mikä vaikeuttaa ulkoilmasta nauttimista. Portugalissa ilmasto on kuitenkin paljon leudompi, mikä mahdollistaa miellyttävämmän ulkoilukokemuksen. Portugalin leuto ilmasto tarjoaa suomalaisille myös mahdollisuuden ottaa yhteyttä luontoon ja vähentää stressiä, mitä Suomen usein äärimmäiset ilmastot voivat vaikeuttaa.

3. Avara kulttuuri

Lopuksi muutto Portugaliin tarjoaa myös mahdollisuuden tutustua kulttuuriin ja ihmisiin, jotka poikkeavat omasta kulttuurista ja ihmisistä. Portugalissa on rikas, monipuolinen ja elinvoimainen kulttuuri, ja sen tutkimiseen on monenlaisia vaihtoehtoja. Siellä on myös runsaasti mahdollisuuksia saada uusia ystäviä, luoda yhteyksiä ihmisiin erilaisten aktiviteettien kautta ja keksiä itsensä uudelleen Portugalin tarjoamien erilaisten kokemusten avulla.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Portugaliin muuttamisella on etunsa, jotka johtuvat pääasiassa laajemmista työmarkkinoista, kielellisestä monimuotoisuudesta, leudosta ilmastosta ja runsaasta kulttuurista. Suomalaisten, jotka haluavat muuttaa toiseen maahan, tulisi vakavasti harkita Portugalia ihanteellisena matkakohteena.

Päätelmä

Muutto Suomesta ulkomaille on hyvä vaihtoehto erityisesti niille, jotka haluavat kehittää taitojaan ja hankkia kokemusta ulkomailla. Se voi myös tuoda mukanaan mahdollisuuden kokea uutta kulttuuria ja elämäntapaa sekä nauttia alhaisempien elinkustannusten eduista.

Valmistautuminen ja perusteellinen selvitystyö etukäteen auttaa varmistamaan, että siirtyminen on mahdollisimman sujuvaa. Kielen osaaminen, valuutan vaihtokurssin ja rahan muuntamisen ymmärtäminen sekä kulttuuriin tutustuminen ovat tärkeitä vaiheita, jotka on otettava ennen uuteen maahan asettumista.

Kaiken kaikkiaan muutto Suomesta ulkomaille voi olla antoisa ja rikastuttava kokemus. Se avaa monia mahdollisuuksia, niin ammatillisia kuin henkilökohtaisia, ja mahdollisuuden oppia, kasvaa ja tutkia uutta ympäristössä.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

;

©Copyright 2023

www.sarikoo.fi