Aiheen vierestä

Vuoden 2017 tavoitteita + arvonta!

*Postauksen arvonnan palkinnot on sponsoroinut WordDive.com*

Tammikuu vetelee viimeisiään. Teitkö uudenvuodenlupauksia? Miten ovat pitäneet? Somessa ainakin näkyy kovaa uhoa siitä, että kuinka (taas) aloitetaan kaikki puhtaalta pöydältä. Itsekin olen näin tehnyt, mutta huomannut, että mitä isompi muutoksia sitä tekee, sitä vaikeampaa niistä kiinni pitäminen on.

Siksi turvaudunkin tavoitteisiin. Viime vuonnakin jaoin teille tavoitetaulun (voit lukea viime vuoden postauksen tästä) ja tänäkin vuonna on se on jaossa. Jos vaikka haluat pistää ne lupaukset uusiksi, vielä on nimittäin 11 kuukautta tätä vuotta jäljellä. Ihan vaan, jos et ole huomannut 😉

Vuonna 2017 aion

 

Tallenna oma kopiosi taulusta tästä.

 

Oma vuodenvaihde meni Saksassa ja oikeastaan vasta nyt tuntuu siltä, että on oikea hetki istua alas ja miettiä tulevan vuoden tavoitteita. Roadtrip hieman sekoitti tätä ajantajua ja muutenkin Espanjaan sopeutuminen on ottanut oman aikansa.

Miksi sitten pitäisi asettaa jotain ihme tavoitteita?

Samasta syystä sitä tehdään lupauksiakin – halusta muuttaa asioita. Omalla kohdalla tavoitteet kuulostavat paljon positiivisimmilta kuin lupaukset. Usein uudenvuodenlupauksetkin ovat tasoa lopetan karkin syönnin/tupakanpolton/alkoholin käytön. Tällaisetkin asiat on helpompi pitää, kun miettii ensin, millä tasolla asiat on nyt.

Jos syöt päivittäin pussin karkkia, lienee helpompi saada onnistumisen tunteita siitä, jos syö vaikka kerta viikkoon pussin karkkia. Pienillä askelilla saa motivaation pysymään paremmin. Tavoite voisi olla siis “aion eliminoida päivittäisen karkkipussin arjestani”. Sitten voi kysyä itseltään, millä keinoilla pääsen tähän. Keinoja voisi olla esimerkiksi säännölliset ruokailut, terveelliset välipalat ja korvaavat herkut, kuten hedelmät.

Tähän kannattaa vielä lisätä kuukausittainen arviointi ja sitä kautta pienet askeleet kohti onnistumista. Ensin voi muuttaa vaikka karkkipussin suklaapatukkaan, sitten vähentää patukoiden syöntiä ja vaihtaa niitä pikkuhiljaa terveellisempiin vaihtoehtoihin.

Entäs ne omat tavoitteet. No tällaisia kirjasin ylös helmikuusta alkaen:

 • Vuonna 2017 aion antaa osan tuloistani kodittomien kissojen hyväksi.
 • Vuonna 2017 aion lukea yhteensä 52 kirjaa.
 • Vuonna 2017 aion delegoida kotitöitä enemmän ammattilaisille, kuten siivoojalle.
 • Vuonna 2017 aion päivittäin meditoida vähintään 10 minuuttia.
 • Vuonna 2017 aion viikoittain julkaista blogipostauksen itsensä kehittämiseen liittyen.
 • Vuonna 2017 aion oppia puhumaan espanjaa.

Syy, miksi koen espanjan oppimisen tärkeänä, on kulttuurishokki ja siitä yli pääseminen. Mitä enemmän pystyn kommunikoimaan paikallisten kanssa, sitä helpommin tunnen itseni tervetulleeksi. Vaikka en ole ehtinyt opetella kieltä kuin kuukauden ajan WordDiven avulla, niin tunnen suurta iloa siitä, että ymmärrän mitä kassalla sanotaan tai osaan lukea kylttejä. Sanasto kehittyy huimaa vauhtia, vaikka välillä jääkin päivittäinen treeni väliin. Kun ajoimme kohti Espanjaa, saatoimme käyttää tunninkin yhdessä opiskellen ja nyt niitä opittuja sanoja vaan tulee jostain mielen sopukoista.

Minkä kielen sä haluaisit osata 2018?

Nyt kun aloittaa, on vielä yli 300 päivää aikaa opetella. Jos päivittäin treenaa 20 minuuttia, tulee kasaan helposti yli 100 tuntia opiskelua ja sillä määrällä kyllä osaa jo muutakin kuin tilata ravintolassa olutta! WordDive tutkinut omien metodien tehokkuutta ja sanovat, että WordDiven käyttäjät saavuttavat sujuvan kielitaidon keskimäärin 63 tunnin harjoittelulla.

Ja nyt siihen arvontaan! Kommentoi alle minkä kielen haluat opetella ja osallistut arvontaan, jossa palkintona on kielen opiskelun tueksi 3 kappaletta 3 kuukauden WordDive-lisenssejä! Arvonta suoritetaan 5. helmikuuta klo.17.00 ja kolmelle voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti, jätä siis toimiva sähköposti kommentin yhteyteen. Sähköposteja ei luovuteta eteenpäin ja käytetään vain voittajan kontaktoimiseen!

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply
  Pirkko / Meriharakka
  January 27, 2017 at 5:35 pm

  Joku vuosi sitten opiskelin puolet lukion lyhyestä espanjasta 1,5 vuoden aikana valmistautumisena Etelä-Amerikan matkaan (tai itse asiassa sitten pariin). Sittemmin olen huomannut, että sittenkin tunnumme osuvamme useammin ranskankielisille alueille, kuten nyt vaikka Intian valtameren saaret. Ranskaakin olen opiskellut aikoinaan ja selviänkin sillä edelleen auttavasti, mutta alkuun on kyllä aina yksi jos toinenkin sana hukassa, joten ehkä kannattaisiki yrittää verestää sitä eikä jatkaa espanjaa.

 • Reply
  Tea
  January 27, 2017 at 5:47 pm

  Haluaisin oppia espanjaa, koska se on todella kaunis ja soljuva kieli. Lisäksi se olisi hyvä kieli osata työmarkkinoilla.

 • Reply
  Ella - Matkalla kaiken aikaa
  January 27, 2017 at 5:47 pm

  Espanja! Tällä nykyisellä maailmanympärimatkalla vaihtuu maat niin nopeasti, että paikallisia kieliä ei ole juuri ehtinyt opetella pakollisia kiitoksia ja kohteliaisuussanoja enempää. Haaveilen kuitenkin erillisestä, pitkästä Etelä-Amerikan matkasta, joten sitä varten täytyy aloittaa espanjan treenaaminen.

 • Reply
  Minna
  January 27, 2017 at 6:05 pm

  Englantia vielä paremmin!

 • Reply
  Karoliina
  January 27, 2017 at 6:15 pm

  Ihana palkinto! Aloittelin itsekin espanjankielen opiskelun WordDiven avulla. Se on minusta huippuhyvä ja hauska vaihtoehto!

 • Reply
  Liza in London
  January 27, 2017 at 7:17 pm

  Haluaisin opetella ranskaa tai portugalia, tai vahvistaa espanjaa – mutta tällä hetkellä on pakko opetella hollantia. Amsterdamilaiset puhuvat kyllä hyvää englantia, mutta hävettää joka kerta ruokakaupassa, kun en osaa edes perus kohteliaisuuksia maan kielellä.

 • Reply
  Aila Haapaniemi
  January 27, 2017 at 9:37 pm

  Opiskelen jo espanjan alkeita ja aion oppia lisää. Lisätyökalut olisivat tervetulleita!

 • Reply
  Jep
  January 28, 2017 at 9:41 am

  Tuki ei ole tuloa.

 • Reply
  Terhi
  January 28, 2017 at 4:46 pm

  Japani todennäköisesti (koska itsenäisesti ei ole alkua pidemmälle päässyt) tai sitten täysin uusi tuttavuus ranska (no koska se vaan kuulostaa niin nätiltä :D).

 • Reply
  katja/fatinBKK
  January 30, 2017 at 7:25 am

  Itsellä pyörii takaraivossa haave arabian jatkamisesta (tai kai sitä voi jo todeta, että arabian _aloittamisesta_ kun ei edellisistä opiskeluista muista kuin muutaman sanan :P). Nyt jostain kummasta ilmestyi hirveä hinku opetella ranskaa! Liikaa ranskalaisia elokuvia katsottu näköjään lyhyen ajan sisällä.

  Näiden haaveiluiden rinnalla faktaa on se, että syksyllä alkaa virkamiesruotsin kurssi yliopistolla ja sen ajatteleminen saa puntit tutisemaan jo nyt! Sitä siis tietää jo valmiiksi opiskelevansa tukka putkella koko vuoden loppupuolikkaan.

 • Reply
  Laura
  February 1, 2017 at 8:07 pm

  Viroa olisi siistiä osata!

 • Reply
  JennaO
  February 2, 2017 at 5:11 pm

  Espanjaa tahtoisin opiskella!

 • Reply
  Gustavå
  February 3, 2017 at 10:41 am

  Espanjan kieli kiinnostaa kovasti 🙂

 • Leave a Reply