Eurooppa Reissussa

ROADTRIP TO SPAIN – PÄIVÄ 4

Mistä: Essen, Saksa
Mihin: Lyon, Ranska
Kilometrejä: 800 km
Aikaa kului: n. 9,5h
Stoppeja: Ei mitään muistikuvaa

Herättiin vuoden ensimmäisenä maanantaina Saksassa siihen, että sisällä on kylmä ja ulos katsottaessa havaittiin auton olevan täysin lumen peitossa. Päätös matkan jatkamisesta oli tehty jo edellisenä päivänä mutta lumi oli kyllä siihen viimeinen niitti. Suunnitelman mukainen ajatus oli ajaa Essenistä Luxemburgiin, viettää siellä päivä ja sitten jatkaa illaksi Ranskan puolelle Metziin. Mutta eihän se oo talvipako, jos ei tällaisia maisemia aja karkuun!

No, kuten ehkä jo ootte huomanneet, meidän ei kannata mitään suunnitelmia tehdä, kun ei ikinä pysytä niissä. Jälleen kerran sovellettiin kesken matkaa ja päätettiin jatkaa Lyoniin saakka. Onni on Soneran dataroaming*, sillä pystyy vauhdissa selaamaan Google mapsia, valitsemaan minne päin menee ja samalla varaamaan hotellin. Ajomatka ei tuntunut pitkältä, vaikka oltiin tosi poikki päästessä Lyoniin.

Illalla jaksettiin kuitenkin käydä vielä hakemassa iltapalaa läheiseltä megaostarilta. Mikä siinä muuten onkin, että monet tienvarsihotellit on isojen ostosalueiden yhteydessä. Viimeisempien hotellien ympäristö on näyttänyt siltä, että herää keskeltä Hämeenlinnan Tiiriötä tai Vantaan Tammistoa.

Lyonista herättyä ajettiin samalle megaostarille palellen ja päätettiin välittömästi jatkaa matkaa jonnekin, missä olisi lämpimämpi. Suunnaksi valittiin Montpellier, jossa ennusteen mukaan piti olla +7°c.

*Sopiva Pro S -liittymät on meille sponsoroinut yhteistyönä Sonera

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply