Eurooppa Reissussa

Roadtrip To Spain – Päivä 1

Mistä: Tukholma
Mihin: Malmö
Kilometrit: 625 km
Ajoaika: n. 9h
Pysähdyksiä: 2

Roadtrippäiväkirjan ensimmäinen merkintä. Yö laivassa oli vähintään mielenkiintoinen, sillä Urd-myrsky oli siirtynyt Norjasta Itämeren päälle. Onneksi tosin hieman laantuen, mutta kyllä se silti Viking Gabriellaa keikutti ihan tarpeeksi. Kun Tom aamulla mua herätteli, niin ei ollut järin levännyt olo. Pöhnäinen olo voi myös johtua matkapahoinvointilääkkeistä. Ilman niitä en olisi kyllä pystynyt nauttimaan 9 ruokalajin maistelumenusta. Siitä herkutteluillallisesta lisää myöhemmin, mutta käy nyt alkutekijöiksi katsomassa tämä Tomin vlogijakso laivamatkasta.

Aamupala oli juuri sitä mitä odotin, vaikkei ollutkaan se perinteinen buffet. Seisova pöytä joka tapauksessa mutta mielestäni tarjolla oli laadukkaampia ruokia. Voi olla myös, että mulla oli vaan ihan kiljuva nälkä. Smoothiet, pannarit, croissantit, lohilevitteet ja pannullinen kahvia – oma tankki oli täynnä. Sen jälkeen oli hyvä ottaa vielä lepiä hetki hytin parisängyssä (♥) ja kuunnella laivan äänistä, että koskakohan oltaisiin maissa.

Ajoitus autoon siirtymiselle oli täydellinen, sillä ehdin liimata automme perään FIN-tarran ja pääsimmekin aloittamaan sen varsinaisen roadtripin. Tuo FIN-tarra pitää olla autossa, jos siinä ei ole ns. EU-rekisterikilpeä ja eihän meidän wanhassa Pösössä nyt sellaisia ole. Saisikohan sen kohta rekisteröidä jo museoautoksi?

autolla Ruotsiin

Tiesimme, että meidän pitää ajaa oikeastaan koko matka moottoritietä E4 ja ajovuorojen arvontakone osoitti ekan satsin Tomille. Motarillehan pääsi näköjään aivan Viking Linen terminaalin kulmalta, joten hanat auki ja suunnaksi Malmö. Aamulla oli täydellinen ilma ajella! Pari astetta pakkasta ja kaunis auringonpaiste. Eipä sillä, moottoritietä ajaessa ei nyt ihan kauhean erikoisia maisemia ole. Samanlaista peltoa, metsää ja järveä siinä oli kuin Helsinki – Hämeenlinna moottoritien varrella.

Ensimmäinen stoppi otettiin 160km kohdalla, kun molempien kahvihammasta kolotti. Ja aamulla pannuittain nautitut kahvit halusivat ulos. Samalla stopilla vaihdettiin kuskia. On muuten tällaiselle pätkälle aika inhottava keli ajaa tuollainen talvinen aurinko, joka paistaa ihan supermatalalta. Ei auta aurinkolasit tai -lipat, eikä silmiä oikein voi kiinnikään pitää… No muutamien sokeiden hetkien siivittämänä päästiin kuitenkin Jönköpingiin saakka, jonne oltiin aikataulutettu meidän pidempi stoppi.

Siinä vaiheessa kilometrejä oli takana 250 eli noin puolivälissä matkaa oltiin. Pysähdyspaikaksi valittiin ostoskeskus A6 Center, joka vastaa meidän Jumboa. Eipä sitten kyllä yhtään sitä mietitty, että alennusmyynnit alkoivat eilen ja väkeähän oli sitten aivan mielettömästi. Mutta koska Tomin piti tehdä vaateostoksia persiistä revenneiden farkkujen tilalle, niin olihan se nyt kätevä tehdä ne samalla, kun pysähdyttiin syömään.

Farkut saatiin (50% alennuksesta, tarjoushaukka kiittää ja kuittaa) ja vatsa täyteen kebabia. Oli yllättävän surkeat vaihtoehdot ravintoloissa tuolla kauppakeskuksessa, hetken jo harkittiin vieressä olleen Ikean lihapullia. Mutta samapa tuo, tiedettiin kyllä, että roadtripin aikana joutuu varmasti tinkimään ruokavalinnoissaan. Pääasia on, että ruokaa saatiin, sillä autolla ajelu nälkäkiukussa on varmaan yksi suurimmista syistä road rageen.

Viimeinen kuskin vaihto tehtiin ehkä vajaa pari sataa kilsaa ennen Malmötä, kun aurinko alkoi laskemaan ja mun hämäränäkö ei ole järin kaksinen. Mutta oli kyllä hemmetin kaunis auringonlasku ja jouduttiin ihan tekemään mutka moottoritieltä pienemmälle väylälle valokuvia varten. Sitten, kun aurinko oli painunut mailleen täysin, alkoi se puuduttavin pätkä.

Täysin pilkkopimeä moottoritie. Voisiko tylsempää olla? Onneksi oli siinä vaiheessa enää n. 70 km jäljellä ja pienet hurraat päästeltiin, kun kurvattiin äsken tähän Scandic Segevångin pihaan. Nyt makoilen peiton alla ja odottelen, että koska lähdetään ICAan hakemaan iltapalaa!

Ruotsi hiljenee. Huomenna otetaan suunnaksi Saksa!

*laivamatkan ja illallisen sponsori meille Viking Line

>>JATKA TÄSTÄ SEURAAVAAN ROADTRIP-PÄIVÄÄN

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Saana | Live now – dream later
  December 30, 2016 at 11:24 am

  Mahtavaa reissua, tätä road tripiä seuraan kyllä innolla! 🙂 Mikäs teidän asuntotilanne perillä onkaan, taisi jäädä juttu vähän vaiheeseen sen suhteen… Onko teillä siihen asiaan vielä mitään selvyyttä? Ajelkaahan varovasti!

  • Reply
   Sari
   December 30, 2016 at 2:08 pm

   Kiitos Saana!! Asuntoasia on vireillä, kerron siitä lisää, kun tiedetään mitä tehdään sen suhteen. Saatan vähän joutua kääntään takkia, mutta mutta… 😜

 • Reply
  Sateenmuruja
  December 30, 2016 at 11:10 pm

  Hyvää matkaa teille – kuullostaa täydelliseltä! Olen itsekin aamuvarhaisella päsäyttänyt Viking Linesta motarille, nokka kohti Irlantia ja kaksi koiraa takaboksissa. Unelmoin uudesta automatkasta, mutta ennen kuin pääsen ratin taa jään seuraamaan teidän kaahailuja!

  • Reply
   Sari
   December 31, 2016 at 11:00 am

   Kiitos, täydellistä matkaa tästä on suunniteltu ainakin 🙂 Mitä koirat tykkäs automatkailusta? Me ensin mietittiin, että otetaanko kissat mukaan, mutta niille se olis vaan ollut tosi rankkaa!

  Leave a Reply